Waterbehandeling

Soms heeft water uit de bron behandeling nodig. Gitech heeft veel ervaring met het ontijzeren en ontharden van bronwater. We installeren gesloten ontijzeringsinstallaties bij agrarische, recreatieve en industriële bedrijven. Ook particulieren kunnen bij Gitech terecht.

Ontijzering

Het water uit de bron kan een te hoog ijzer- en/of mangaangehalte bevatten. Om roest-/mangaanafzetting op planten, sterk ijzerhoudend drinkwater voor dieren of het dichtslibben van leidingen te voorkomen, is het plaatsen van een ontijzeringssysteem noodzakelijk. We gebruiken hiervoor een gesloten systeem, ook wel ontijzering of ontijzeringsinstallatie genoemd.

De ontijzeringsinstallatie verwijdert ijzer, mangaan en kalk (ontharding) uit het water. Dit gebeurt door middel van een harspakket in een tank. Het systeem kenmerkt zich door een hoge wateropbrengst en -kwaliteit, een lage aanschafprijs en lage energie- en onderhoudskosten.

De ontijzeringsinstallatie werkt volledig automatisch en zuivert zichzelf door middel van een zoutoplossing. Het gesloten ontijzeringsysteem werkt op basis van één circulatiepomp die alleen draait als er water wordt gebruikt. Ook heeft dit systeem een standaard ingebouwde watermeter. Ons systeem is prima geschikt voor zowel particulieren als bedrijven, en heeft een grote capaciteit.

Waterontharders

Gitech levert producten die zorgen voor de optimale ontharding van uw (drink)water. Dit resulteert in minder kalkaanslag in douches, vaatwassers en wasmachines. De waterontharders zijn geschikt voor particulier gebruik, maar ook voor kleine en middelgrote bedrijven.