Sprinklerinstallatie

Bent u op zoek naar een snelle en betrouwbare manier van brandbeveiliging? Het aanleggen van een sprinklerinstallatie begint bij het slaan van een sprinklerbron.

Een sprinklerinstallatie is een stationaire, automatische brandblusinstallatie. De installatie detecteert, controleert en bestrijdt een beginnende brand. In de meeste gevallen dooft een sprinklerinstallatie het vuur nog voor de brandweer ter plaatse is. Een belangrijk onderdeel van de sprinklerinstallatie is de bluswatervoorziening. Het aanleggen van een waterkelder, watertank of watersilo behoort tot de mogelijkheden, maar is een dure oplossing die bovendien veel ruimte in beslag neemt.

Sprinklerbron

Met het aanleggen van een sprinklerbron bent u verzekerd van een geschikt alternatief. Gitech verzorgt alle boringen met professionele grondboormachines en gecertificeerde boormeesters. Het gebruik van verschillende formaten boormachines, maakt het bovendien mogelijk op lastige locaties te boren. Met een bron bent u altijd verzekerd van de gewenste waterhoeveelheid. Een sprinklerinstallatie moet voldoende water hebben om minimaal 60 minuten te kunnen sproeien. Met behulp van onderwaterpompen wordt het sprinklersysteem voorzien van water. Gitech zorgt voor het aansluiten van de waterbroninstallatie op de sprinklerbroninstallatie.

 Sprinklerinstallatie

Gitech levert de complete bluswatervoorziening – inclusief de bron, het leidingwerk en de besturing – volgens memorandum 60 (PDF), memorandum 66a (PDF) en VAS. Ook het ombouwen van bestaande systemen naar een sprinklerbron kan Gitech voor u realiseren.

Voor wie

Wettelijke eisen en aanvullende eisen van brandweer of andere instanties maken de aanleg van een brandbeveiligingssysteem noodzakelijk. Brandweer adviseert organisaties en bedrijven vaak sprinklerinstallaties aan te leggen. Veel verzekeraars geven korting op premies als een bedrijf een gecertificeerd sprinklerinstallatie aanlegt. Alle winkels en bedrijven die een oppervlakte hebben groter dan tweeduizend m2 zijn verplicht om een sprinklerinstallatie te plaatsen. Ook op andere plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen zijn sprinklerinstallaties verplicht. Ook panden die brandgevaarlijk zijn – denk aan vuurwerkbunkers – zijn verplicht om een sprinklerinstallatie aan te leggen.