Spoelboren
Afhankelijk van de ondergrond en het doel van de boringĀ adviseert Gitech twee boringtechnieken. Spoelboring wordt meestal gebruikt voor beregening van (groente)tuinen, hobbyboeren en vijvers.
De boormachine wordt boven het te maken boorgat geplaatst. Tot het grondwater bereikt wordt, wordt er droog geboord. Vervolgens wordt een stalen mantelbuis in de grond geplaatst. Naast het boorgat wordt een spoelvijver gegraven. Door middel van een sleuf wordt de spoelvijver met het boorgat verbonden. De spoelvijver wordt vervolgens gevuld met water uit een brandkraan, sloot of waterwagen. Het water loopt via de de sleuf vaan het boorgat
Met behulp van een spuitpomp wordt het water uit de spoelvijver gezogen en onder druk vervolgens in de boorbuizen gespoten. Zodra het water onder druk van de spuitpomp uit de boorbuizen stroomt, draait een boormotor de boorbuizen rond. Met behulp van de boorkop spoelt het water de grond los. Het losgeboorde materiaal wordt langs de boorbuizen en het boorgat omhoog geperst en komt via de overstort in de spoelvijver terecht. De grond bezinkt in de spoelvijver en het water wordt door de spuitpomp weer opgepompt en in de boorbuizen gespoten. De diameter van de boorkop is afhankelijk van de gewenste diameter van het boorgat.
De boorbuizen hebben een lengte van 3 meter en zijn met schroefdraadverbindingen aan elkaar bevestigd. Als het boorgat op de juiste diepte is, kunnen de boorbuizen uit het boorgat verwijderd worden. Om te voorkomen dat de wanden inzakken, wordt het boorgat op voldoende overdruk gehouden met water. Na kan het filter geplaatst en het perforatiegedeelte omstort worden met filtergrind. Eventuele doorboorde klei- en veenlagen worden afgedicht met zwelklei.
Bij spoelboringen wordt meestal gebruik gemaakt van een spoelvijver. Tevens is het gebruik van spoelbakken mogelijk.