Blusbronnen

Bent u op zoek naar een betrouwbare blusvoorziening? Wilt u bij eventuele calamiteiten zeker zijn van een feilloos werkende brandput of blusbron?

Brandputten

Steeds vaker eisen brandweer of verzekeraars de aanleg van brandputten als bron voor bluswater. Gitech werkt uitsluitend met professionele machines en gecertificeerd meetapparatuur. De brandputten worden uitgevoerd volgens een vast omschreven procedure inclusief een boorbeschrijving en een capaciteitstest met opleverrapport. Hierdoor kunnen we een jarenlange werking van blusbronnen en brandputten garanderen, mits jaarlijks goed onderhouden. Gitech levert brandputten in verschillende uitvoeringen:

  • blusvoorziening 30 m³/u
  • blusvoorziening 60 m³/u
  • blusvoorziening 90 m³/u
  • blusvoorziening 120 m³/u

Bovengrondse afwerking

Gitech levert de brandputten af met een RVS bronkop. De brandputten zijn voorzien van een enkele Storz aansluiting (NK133) met blindkap of een dubbele Storz aansluiting (NK81 of NK75) met blindkap.

Om beschadiging van de brandput te voorkomen, adviseren we een beschermbeugel of aanrijdbeveiliging te plaatsen. Wanneer een brandput beschadigt, kunt u deze vaak als verloren beschouwen. Het boren van een nieuwe brandput is dan de enige oplossing. Het plaatsen van een aanrijdbeveiliging voorkomt dit.

Ondergrondse afwerking

Bij een ondergrondse afwerking plaatsen we over de bron een betonnen put met een gietijzeren deksel (eventueel met afdruk ‘brandweer’ of ‘brandput’). De brandput wordt gelijk met het maaiveld afgewerkt. Deze afwerking is mogelijk met een optilbare zuigleiding (inhanger), een uitschuifbare vergrendeling en een Storz aansluitkoppeling, of vrij aanzuigend waarbij een afneembaar deksel op de bron wordt geplaatst.

Onderwaterpompen

Wanneer het grondwaterniveau te laag is (ongeveer 4,5 meter onder het maaiveld) kan de brandweer niet met een brandweerpomp het bluswater op volledig zuigen. We plaatsen dan een onderwaterpomp in de bron die het bluswater naar het maaiveld pompt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van bluswater.

Bij de brandput plaatsen we een besturingskast waarin het bedieningspaneel is opgenomen. Hier kan de brandweer de brandput inschakelen. Deze kast is afsluitbaar. Extra mogelijkheden zijn het plaatsen van een noodstroom aansluiting en een druk houdend systeem.